Geef je kindje de beste start!

Vrouwelijke vruchtbaarheid

De eerste 1000 dagen van je baby zijn belangrijk.

Ook voeding en levensstijl zijn belangrijk voor een gezonde zwangerschap

Een gezonde en liefdevolle start voor elk kind. Dat is mijn droom! En als je deze pagina leest waarschijnlijk ook de jouwe. Elk groot bouwproject start met het maken van een plan en het leggen van fundamenten. In het fertiliteitstraject zorgen we ervoor dat jouw kindje de beste start krijgt.

De voorbereiding tot het moederschap begint immers niet bij de conceptie. Er is de wens, de droom om een gezond kindje op de wereld te zetten. Deze droom kun je al beïnvloeden voor je zwanger bent. Preconceptionele zorg wordt dit genoemd.

 

Wat kan preconceptionele zorg inhouden?

  • Werken aan een gezonde levensstijl met een evenwichtig eetpatroon en voldoende aangepaste lichaamsbeweging.
  • Aandacht voor vermindering van spanning en stress door middel van dieptemassage en stressbeheersing.
  • Bereiken van een toestand van algemeen welzijn zodat jij in de juiste mindset aan je zwangerschap kan beginnen. 

Ook na de geboorte van je kindje, kun jij extra ondersteuning gebruiken. Met de geboorte van een kind, wordt ook een moeder geboren. Een handleiding krijg je er jammer genoeg niet bij. Soms gaat het als vanzelf. Maar wat als alles niet loopt zoals jij het verwacht had? Wat als je merkt dat je fysieke klachten hebt overgehouden aan je bevalling zonder dat er medisch iets aan de hand blijkt?

Ik kan je alvast één iets vertellen: je beeldt het je niet in. Een zwangerschap vergt veel van je lichaam en reserves. Je hoeft maar een paar extra tegenslagen te hebben om even zwaar in het rood te kunnen gaan. Het postpartum caretraject heb ik opgericht omdat ik vind dat elke vrouw een partner aan haar zijde verdient die haar holistisch herstel bevordert. Iemand die jou bijstaat in het aangaan en volhouden van een gezonde levensstijl als aanvulling op de andere medische zorg die je geniet. Een persoon die jou liefdevol helpt om jouw zuurstofmasker op te zetten als jij het even vergeten bent.

1 op 6

van de prenatale gezondheidswerkers ondersteunt de levensstijl van patiënten voor de conceptie

77%

Vrouwen in de vruchtbare leeftijd heeft een te lage inname van belangrijke nutriënten voor een gezonde zwangerschap

50%

minder DHA na een bevalling die bij inadequate aanvulling de kans op postpartumdepressie verhoogt.

Depression Research and Treatment
Een goede voorbereiding maakt het verschil

Een gezonde levensstijl maakt altijd een verschil

Zowel voor, tijdens als na een zwangerschap kan jouw levenswijze je doelen ondersteunen of tegenwerken. Dat alcohol tijdens de zwangerschap not done is weten de meeste vrouwen ondertussen wel. Toch worden de positieve gevolgen van een goede preconceptionele voorbereiding te weinig belicht.

Zelfs na de bevalling kan jouw levensstijl nog het verschil maken. De eerste 1000 dagen zijn zo cruciaal in een mensenleven. Alles wat je in deze periode doet om gezond te eten, gezond te bewegen of stress te verminderen heeft langdurige positieve gevolgen voor jouw kindje. Het fijne is: je hoeft dit niet alleen te doen!

Natuurlijke aanvulling

Voetreflexologie, (diepte)massage, etherische olie, kruiden, apitherapie... Allemaal zaken om even echt op jezelf en jouw noden te focussen zodat jij er terug kunt staan voor de ander.

Even echte me-time

De stress en hectiek van elke dag, maakt het je niet altijd gemakkelijk om aan je eigen gezondheidsdoelen te werken. Dit is jouw terugkerende afspraak.

Maak waardevolle tijd

Door goed voor jezelf te zorgen, kun jij er ook voor je gezinsleden zijn. Het is dan ook broodnodig om regelmatig je hoofd leeg te kunnen maken en even in je lichaam te zinken.

Live Traject

Fertiliteitstraject

Live Traject

Postpartum care

Testing

Celgezondheid